Stora läsardagen 2018

 
 
Vi avslutade med Stora läsardagen innan sportlovet : ) Det blev en lyckad dag med böcker och läsning i överflöd, riktigt mysigt! Delar med mig av några bilder från dagen...
 
 
 
 
Vi försöker på enkla sätt, tillsammans med våra elever, dekorera och fixa inför dagen. Många elever vill hjälpa till med att städa samt pynta med ballonger och annat trevligt. I år ordnade elever från år 6 en snurra med boksamtalfrågor och några elever från år 4-5 hade ordnat en tävling med frågor om olika böcker och karaktärer. Det blev uppskattade aktiviteter! 
 
Under dagen har vi också ytterligare två tävlingar ordnade av oss pedagoger, vår traditionsenliga tävling "Hur många sidor läser eleverna tillsammans under läsardagen" samt en där eleverna fick klura på en gåta: "Jag har många blad men är varken träd eller blomma. Jag har rygg men är varken människa eller djur. Vad är jag?" Dagen avslutades med en enkel prisutdelning, alla elever fick något litet pris ex en reflex. I år hade några lärare förberett så att vi även fick testa på hur en mumindans går till, kan säga att det var bra träning för benen ; )
 
Om elever, under dagen, skulle bli trötta på egen läsning/lyssning så har vi alltid ett ljudboksrum dit de kan gå och färglägga målarblad samtidigt som de gemensamt lyssnar på någon omtyckt ljudbok, i år blev det Tove Janssons muminberättelser inlästa av Mark Levengood. 
 
Jag kan bara konstatera att läsardagen bjuder på många mysiga stunder, den mesta tiden tillbringar våra elever på golvet med liggunderlag, madrasser, filtar, kuddar och bra böcker. I år läste (eller lyssnade ljudbok, 1 min=1 sida) eleverna över 7000 sidor tillsammans : )

 
En kommentar publicerat i Läslust
Taggar: mumin, stora läsardagen, tove jansson
#1 - - Ninni:

Vad fint att ni även i år haft "Den stora läsdagen".
Ett fint initiativ och omtyckt av alla elever.
Bra jobbat av elever och pedagoger.
//Ninni

Svar: Tack Ninni! Det känns riktigt roligt att både pedagoger och elever är så positiva till läsardagen! / Siv
Siv