Kom sommarlov...

 
Enkel uppgift som eleverna kan göra enskilt eller i grupp / helklass. Dikt med upprepning av orden Kom sommarlov...(eller kanske endast Kom sommar om man inte vill fokusera på lovet).
 
 Exempel:
 
Kom sommarlov,
kom med solen som värmer
på himlen den blå.

Kom sommarlov,
kom med...
 
Eleverna diktar verser som alla börjar med Kom sommarlov. På min skola kommer alla klasser att skriva sommardikter och sedan pyntar vi till skolavslutningen med diktgirlanger! Alla klasser bidrar med var sin del till långa girlanger, jag tror det blir toppenfint!
 
 
 
 
 

Samla ord i wordclouds.com

Wordclouds.com passar bra att använda om man jobbar med ord (klarar inte av meningar). Våra elever har skrivit in ord om sig själva och placerat dem i första bokstaven i sitt namn.
 
 
 
 

Tjugo spännande frågor till en karaktär!

Innan dagens läsloggsarbete testade jag en ny övning med mina elever. Parvis fick de välja var sin karaktär ur en bok de läser eller nyss läst klart. Efter det var det dags att gå in i rollen som karaktär och svara på tjugo frågor. Om de inte visste hur karaktären skulle svarat fick de gissa eller hitta på ett helt eget svar. Det här blev en bra övning, flera ville pröva mer än en gång men med nya kamrater. När vi lite snabbt utvärderade övningen kunde jag konstatera att övningen varit rolig!. Flera elever kände att karaktären de valt blev mer tydlig samtidigt som de kanske överraskades av att de visste så mycket om sin valda karaktär. Några elever tog med sig vissa utvalda frågor till sin läslogg och arbetade vidare med sina karaktärer.
 
Prövar lägga in en länk till bladet med frågorna : )
 
https://1drv.ms/w/s!AgzTPR-RMa8XgU4SleXG2QhquhAI
Visa fler inlägg